SEO – Usklađivanje internet strane sa pretraživačem

 

SEO – Usklađivanje internet strane sa pretraživačem počinje od veb sajta i sadržaja na stranici, koja predstavlja nas i naše preduzeće. Zbog toga može biti komplikovano da sami vodimo stranicu kroz šumu stranica sličnog sadržaja konkurencije. Čak i da nemamo mnogo takmaca, treba postaviti internet stranicu od početka na čvrste temelje, a to donosi optimizacija.

Postoji više segmenata i nivoa SEO optimizacije i kvalitetno usklađivanje internet stranice:

Pre svega, mora se voditi računa o samom sadržaju kojim opisujemo našu ponudu. Moramo jasno i razumljivo napisati tekst, koji sadrži ključne reči, kako bi to bio „okidač“ za pretraživače da nađu baš vaše tekstove o proizvodima / uslugama.

Kako odabrati ključne reči, koje će učiniti sajt kvalitetnim?! – SEO

Pretraživači beleže reči koje su najzastupljenije u određenim oblastima i spram teksta određuje se relevantnost i kvalitet sadržaja, kao i originalanost teksta. Ipak, znajući koje reči nas kvalifikuju za kvalitet, zbog kojeg će nas pretraživač izdvojiti i rangirati kao najbolji, daje nam izuzetnu prednost. To spada u jedan od osnovnih zadataka u procesu SEO – pronalaženje reči koje ljudi pretražuju. U alatima optimizatora nalazi se i planer ključnih reči…


SEO – Usklađivanje tehničkih delova sajta spada u tehničku optimizaciju. Ovo je stručni deo uređenja veb sajta i mora ga obavljati osoba koja je obučena da obezbedi kvalitetno indeksiranje, meta oznake, da prati parametre na Google Search Console i da reaguje, kako bi se sprečilo obaranje rejtinga. U tehničku optimizaciju spada i navigacija – međusobno povezivanje tekstova (interlinkovanje), pravilno postavljanje arhitekture sajta i dubina.


SEO – optimizator, usklađuje i analizira podatke sadržaja.


Kontrola sadržaja podrazumeva ispravljanje dupliranog sadržaja, dodavanje alternativnog teksta i povezanosti sa važnim tekstom na posebnoj stranici.

Tehnički faktori, kao ispravnost koda, brzina sajta, postojanje podnaslova, SSL sertifikata, donose dodatnu stabilnost sajta. Ispravno postavljn sajt utiče veoma na rangiranje, a tehničko lice obezbeđuje i neometan pristup sajtu, uz rasterećenje CSS sadržaja i učitavanje JavaScripta…

SEO - Usklađivanje internet strane sa pretraživačem

SEO – Usklađivanje internet strane sa pretraživačem je složen proces. Google nudi nekoliko alata za SEO optimizaciju koji mogu pomoći web-stranicama da se rangiraju visoko u rezultatima pretraživanja. Prvi od tih alata je Google Webmaster Tools. Na fotografiji iznad, možete videti prikaz podataka iz još jednog alata, koji se zove Google Search Console.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *